O nama

Vrtić Šumice

Predškolska ustanova Šumice je verifikovana od strane Ministarstva prosvete, nauke I tehnološkog razvoja rešenjem broj 022-05-27/2017-7 kojim se potvrđuje da su ispunjeni propisi u pogledu prostora, opreme, didaktičkih sredstava, potrebnog broja zaposlenih i programa vaspitanja i obrazovanja.

Nalazi se u neposrednoj blizini zelenila istoimenog velikog parka, a blaga izolovanost objekta stvara oazu mira, sigurnosti i čistog vazduha idealnog za boravak mališana.

O vrtiću Šumice

Prostor

Vrtić Šumice poseduje dvorište pogodno za igru i razne sportske aktivnosti dece. S obzirom na povoljne prostorne uslove i pomenuto okruženje vrtića, u sadržaju programa ustanove poseban deo zauzimaju aktivnosti koje se svakodnevno izvode na otvorenom prostoru. Tako deca provode veliki deo vremena na svežem vazduhu, što će značajno uticati na bolji razvoj motornih i intelektualnih sposobnosti deteta.

Radni prostor predškolske ustanove,,Šumice“ opremljen je kvalitetnim dečjim nameštajem, sredstvima za rad, igračkama, kao i dečijom literaturom. Igračke i materijal za rad su pažljivo odabrani uz konsultaciju pedagoga i psihologa i prilagođeni su potrebama i uzrastu svake vaspitne grupe, razvojno su podsticajni i estetski privlačni. Takođe, sredstva vaspitno-obrazovnog rada čini i adekvatna stručna literatura. Vrtić raspolaže audio-vizuelnim sredstvima i tehničkim aparatima. Prostorije su klimatizovane.

U vrtiću „Šumice“ kontinuirano stvaramo uslove za svestrani razvoj dece poštovanjem dečjih prava, interesovanja i različitosti. Polazeći od koncepta da se deca razlikuju po interesovanjima, sposobnostima i potrebama, u našem vrtiću obezbeđuju se uslovi za individualni razvoj.

I ono najvažnije za nas, bez obzira šta radili, obezbeđuje se atmosfera podrške, razumevanja, ljubavi i sreće čime se utiče da dete dolazi u vrtić rado i sa poverenjem.