Naš stručni tim

Dijana Petrović 1

Dijana Petrović

Dijana Petrović, je diplomirani psiholog I psihoterapeut.  Direktor je Predškolske ustanove Šumice. Ima desetogodišnje iskustvo u vaspitno obrazovnom radu. Kao direktor predškolske ustanove posebnu pažnju posvećuje očuvanju bezbednog boravka dece u ustanovi i odabiru stručnog tima koji radi sa decom.

Kao psiholog, koristi savremene metode da obezbedi najpovoljnije programe za podsticanje dečjeg razvoja u udobnom ambijentu i prijatnoj atmosferi.  Sa svojim stručnim timom kontinuirano prati nove trendove u oblasti predškolskog obrazovanja i neguje kvalitetne tradicionalne metode. Time uspeva da primeni program koji obuhvata sve aspekte dečjeg razvoja i maksimalno razvija njihove potencijale.

Biljana Rakić

Biljana Rakić

Biljana Rakić, diplomirani vaspitač, je u našem timu od samog početka rada Ustanove. Ovaj poziv odabrala je iz ljubavi prema deci, što se vidi u svakodnevnom radu.

Veoma je posvećena radu sa decom, budnom praćenju njihovog razvoja i preduzimanju koraka u najboljem interesu deteta. Strpljiva je, kreativna i maštovita.

Miroslava Veličković

Miroslava Veličković

Miroslava Veličković, diplomirani vaspitač, u radu sa decom pronalazi veliko zadovoljstvo.  Prirodna je i spontana, pa zbog toga deca uživaju da provode vreme pored nje.

U radu sa decom pruža ljubav, sigurnost I podsticaj za dečji rast i razvoj. Dugi niz godina bavi se folklorom i kada god ima priliku za to, pomaže deci da usvoje naše narodne igre.

1673896565566

Jovana Tatović

Jovana Tatović, diplomirani vaspitač, ljubav, brižnost, strpljenje, razumevanje i topao zagrljaj za nju su asocijacije za ovaj posao. Odlično razume potrebe dece i uvek je spremna da ih motiviše i podstiče na razvoj.

Poznata je po svojoj kreativnosti, entuzijazmu i sposobnosti da se prilagodi različitim situacijama i potrebama dece. Ona smatra da je dobra saradnja sa roditeljima veoma važna i da zajednički, usklađujući pristupi u vaspitanju pomeraju granice i dolaze do uspešnog razvoja dece i srećnog detinjstva.

Posvećena je radu i iskreno veruje da svako dete ima potencijal da postigne uspeh uz odgovarajuću podršku i motivaciju. Ona posebno ističe važnost prihvatanja i razvijanja individualnosti svakog deteta, pa je stalno u potrazi za novim metodama i tehnikama koje će joj pomoći da još bolje razume i pomogne svakom detetu u njegovom razvoju.

Jovana Mladenović

Jovana Mladenović

Jovana Mladenović, medicinska sestra vaspitač. Za ovaj poziv se prvenstveno odlučila zbog ljubavi prema deci, njihovoj radoznalosti za upoznavanjem novih stvari I kreativnost. Veoma je druželjubiva i otvorena za nova znanja.

Svakodnevne aktivnosti sa decom bude njenu radoznalost  i podstiču je na učenje novih veština. Od dece uči najlepše stvari, zato se trudi da neguje dete u sebi.

Dragana Stanić

Dragana Stanić

Dragana Stanić, logoped, diplomirala na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Univerziteta u Beogradu(2013). Stiče zvanje diplomirani defektolog- logoped. Na  odseku logopedija 2014. završava master studije i stiče zvanje master defektolog-logoped.

Najveće interesovanje pokazuje u radu sa decom uzrasta  2-10 god u korekciji razvojnih disfazija, dislalija, razvoju predčitačkih i predpisačkih sposobnosti, smetnjama u učenju, razvoju asocijativnog i logičkog mišljenja. Svoj rad organizuje na principima inovativnih metoda, stimulacija igrom i nadogradnja na detetovu igru (floor-time), učenje putem vizuelnih kartica, reedukacija psihomotorike (uskladjivanje motorne, emocionalne i psihičke stabilnosti deteta).

Ivana Prijović

Ivana Prijović

Ivana Prijović, diplomirani defektolog logoped, diplomirala je na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu. Poseduje višegodišnje iskustvo u radu.

Najveće interesovanje pokazuje u radu sa decom uzrasta od dve do sedam godina na različitim govorno jezičkim poremećajima. Odlikuju je profesionalnost, odgovornost, kreativnost u radu sa decom. Svoje znanje obogaćuje kroz kontinuiranu edukaciju u zemlji i inostranstvu.

Nataša Gavrilović

Nataša Gavrilović

Nataša Gavrilović, završila je Fakultet sporta i fizičkog vasptanja u Beogradu i stekla zvanje profesor fizičke kulture.

Licencirani je trener plivanja i personalni fitnes trener. Usmerena je na rad sa decom predškolskog uzrasta u rekreaciji i animaciji. Ima desetogodišnje iskustvo u radu u mnogim vrtićkim ustanovama i školama sporta.

Marija Stevanović

Marija Stevanović

Marija Stevanović,  je prvi licencirani trener Relax Kids programa za decu na nasim prostorima i osnivač je sportsko rekreativnog obrazovanja Calm Kids. U vrtiću Šumice sprovodi program Relax Kids. Od trenutka dobijanja licence iz Britanije, pa do danas aktivno sporovodi program. Njen rad je zapažen kako na našim prostorima, tako i na plažama Tajlanda, kada je radila na projektu porodicnih putovanja. Ona je takođe OLI trener komunikacionih veština kao i Instruktor Joge smeha. Sva svoja znanja i veštine koje je i sama prolazila kroz lični razvoj primenjuje u radu sa decom, da tako i inovativni program Relax Kids prlagodjava potrebama dece u vrtickom i predskolskom uzrastu.Kako često i sama kaže odlučila se za ovaj posao, ne samo zbog toga što ima nešto značajno za razvoj emocionalne inteligencije i opuštanja kod dece, vec da bi i ona rasla i naucila nesto od njih. Njena najveća misija je da se ideja o tome „da se zastane i udahne“ usvoji još u vrticu sto rezultira smirenijim, samopouzdanijim i sigurnijim generacijama.

Biljana Todorović

Biljana Todorović

Biljana Todorović, završila je osnovne i master stiduje na odseku za klavir, kao i specijalizaciju iz kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Pedagogijom se bavi već deset godina, a usavršavanje na tom polju je počelo rođenjem njenog mališana uz kog je naučila kako da bolje razumem dečji svet.

Pružanje aktivnog vida muzičkog obrazovanja, čiji je neizbežan aspekt osluškivanje potreba dece i prilagođavanje individualnim potrebama svakog deteta smatra osnovnim sredstvom koje bi svaki pedagog trebalo da koristi kao svoje osnovno oruđe. Kao osnivač Udruženja “Platno” i začetnik programa, uvek je zahvalna odraslima i deci na ukazanom poverenju i druženju kroz koje zajedno razvijaju i rastu.

Danice Krezmer

Danica Kremzer

Danica Kremzer, završila je osnovne i master studije na Fakultetu muzičke umetnosti, odsek za violončelo, kao i specijalizaciju iz kamerne muzike. Svira violončelo od svoje devete godine i izuzetno je posvećena tome.  U Predškolskoj ustanovi “Šumice” radi kao muzički saradnik, a stalno je zaposlena u Muzičkoj školi “Mokranjac” kao profesor violončela.

Sa decom predškolskog uzrasta počela je da radi u okviru Udruženja “Platno” iz želje da unapredi opšti razvoj kulture. Deci želi da pruži slobodu umetničkog, kao i fizičkog izražavanja, čime se utiče na razvoj krupne i sitne motorike i ostvaruje sinteza muzike i igre. Njen prvi zadatak je da nas nauči koja je razlika između velike violine i violončela. Vidimo se na sledećem času!